يسعد لى صباحكم // مساكم
بكل خير
فلافل رهييييبه ولذيذه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
/ المقادير /
3 كأس نخي (نخج)منقول ليله كامله / 3 فص ثوم / 2 بصل متوسط / كزبره خضراء/ بقدونس / فلفل حار /كزبره مطحونه / ملح
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
/ الطريقه /
ينظف الحمص وينقع فى ماء ليله كامله
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وبعدها يصفى تماما من الماء لحد أن يجف
نطحن الحمص مرتين فى مفرمة اللحم وفى المره الثانيه نضيف الكزبره الخضراء ،البقدونس ، الثوم ، الفلفل والبصل
وهذا شكله وهو مفروم
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
( تتفرز ووقت اللزوم نخرجها ونتركها تلين)
طبعا سويت نص الكميه والباقى فرزته فى الثلاجه
قبل القلي نضيف الملح و الكزبره المطحونه
تشكل الفلافل وتقلى فى زيت غزير حتى تنضج
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وهذا هو شكله